Fotbollshistoria, med startelvor (givetvis)

Lite inspirerad av VM och även av Fotbollsintresse och sånt där trams så tänkte jag ta ut genom tiderna 11or för de största lagen genom tiderna i fotbollssammanhang. En godtycklig bedömning som handlar om inte bara VM-framgångar utan även att lag har hållt bra under många år, samt att det finns många profiler. Uruguay borde om man ser till VM-resultat komma med, men eftersom de har så många anonyma spelare som jag faktiskt inte känner till alls, tyvärr, så petar jag dom. I dessa lag tummar jag lite på balansen och ska försöka få något sånär de 11 bästa spelarna, dock minst tre backar.

Brasilien
Taffarel
Cafu - Djamla Santos - Aldair - Roberto Carlos
Falcao
Garrincha - Zico - Ronaldinho
Ronaldo - Pele

Kommentar: Balansen är ju inte den bästa och defensiven känns något svajig. Offensiven är dock magisk, enorm skicklighet. Taffarel är en något svag målvakt, mittbackarna är tveksamma, Djalma Santos är jag osäker på om han var mittback eller ytter, men han bör vara med i laget. Pele får bli stjärnan och ledaren.

Italien
Buffon
Scirea
Maldini - Cannavaro - Baresi - Facchetti
Tardelli - Rivera
Baggio
Totti - Rossi

Kommentar: Italien har varit ett försvarsstarkt lag vilket märks i laget där många försvarsspelare kommer med och därför blir det också en fembackslinje. Tardelli får löpa mycket på mitten och Rivera, Baggio och Totti står för passningsfötter och Rossi ska stå för målen.

Tyskland
Maier
Vogts - Beckenbauer - Sammer
Breitner - Hässler - Matthäus - Bremhe
Rummenigge - Müller - Klinsman

Kommentar: Ett av lagen som är bäst balanserade, flera spelare som är bra i defensiven, men dessutom bra fötter på många försvarare och mittfältare. Anfallet är riktigt tungt och jobbigt att möta, fysik men även blandat med teknik. Beckenbauer är den stora stjärnan i laget.

Argentina
Fillol
Ruggieri - Passarella - Ayala
J.Zanetti - Simeone - Ardiles
Messi - Maradona
Batistuta - Kempes

Kommentar: Precis som Argentina i stort givetvis, flera stenhårda och cyniska tacklare, fantastiska vänsterfötter från två små dribblers och långhåriga målskyttar, Dessutom ska de också vara nästan utan kantspelare och anfalla mycket centralt. Messi är den klart yngsta spelaren som får plats i ett av lagen. Maradona är stjärnan, givetvis.

Frankrike
Bats
Thuram - Desailly - Blanc - Evra
Vieria - Tigana
Kopa - Zidane - Platini
Henry

Kommentar: Det offensiva mittfältet är Frankrikes allra bästa position genom sian fotbollsår och på den positionen huserar stjärnor från tre olika tidsepoker. Annars så domineras laget av spelare från VM98. Jag lite kvoterade in Evra och Bats i laget, kunde lika gärna varit Lizarazu och Barthez. Zidane och Platini är stjärnorna.

England 
Banks
Moore - Ferdinand - Adams
Beckham - B. Charlton - Gerrard - Matthews
Keegan - Shearer - Lineker

Kommentar: Laget domineras inte så mycket av 66 som man kanske förväntade sig. Lagets kanske tre största stjärnor är dock därifrån. Balansen hade väl varit bättre med fem mittfältare, men gick inte att peta någon av anfallarna. Ingen riktigt stor världsstjärna, men Bobby Moore är i alla fall lagets kapten och ledare.

Holland
Van der Saar
Suurbier - Koeman - F.de Boer - Krol
Neeskens - Riijkaard - Gullit
Cruyff
Bergkamp - Van Basten

Kommentar: Jag sitter här och myser när jag ser hur bra balanserat det holländska laget bli, kan man älska både totalfotboll och catenaccio? Iaf, otroligt många kreativa spelare och samtidigt ett lag som ser ut att klara försvarsspelet bra. Jag skulle älska att se detta lag få spela ihop. Cruyff är den stora stjärnan, holländsk fotbolls gudfader.

Spanien
Casillas
Puyol - Hierro - Camacho
Suarez - Xavi - Guardiola - Gento
Di Stefano
Villa - Raul

Kommentar: Laget som har varit minst framgångsrikt av dessa lag i VM-historien, och har ofta sett blekt ut när jag gjort liknande förrut. när jag dock kom på att spelare som Luis Suarez och Di Stefano kunde finnas att tillgå så ser det starkare ut. Di Stefano från början från Argentina har gjort 31 matcher och 23 mål för Spanien, han blir lagets stjärna, trots att han inte har spelat något VM.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback