Decenniumelvor, de sista

här kommer mina absolut sista deccenimuelvor för detta decennium.

Bundeliga

Målvakt
Oliver Kahn
Överlägsen.

Backlinje
Philipp Lahm - Lucio - Per Mertesacker - Bixente Lizarazu
Lahm kan spela på åda kanter, valde andra platsen mellan Lizarazu och Sagnol, en smaksak, jag föredrar Lizarazu. Lucio given och Mertesacker tar den andra platsen.

Mittfält
Michael Ballack - Torsten Frings - Ze Roberto
Marcelinho
Ballack var storstjärna både i Lverkusen och Bayer Munchen. Frings bra genom hela 00-talet och riktigt bra när Weder Bremen vann ligan, Z Roberto har hållt en bra nivå hela decenniumet. Marcelinho har varit bra och framförallt spelat mer säsonger än andra konkurrenter som Effenberg, Diego och Ribery

Anfall
Klose - Ailton
Klose är framförallt en landslagsstjärna, men bra även i Bundesliga. Ailton har bra målsnitt och var som bäst i mitten av 00-talet.

Tränare
Ottmar Hitzfeld, tränade Bayer Munchen när de var som bäst, räcker så.

Ligue 1

Målvakt
Gregory Coupet
Lyons etta och landslagsmålvakt under 00-talet, räcker så.

Backlinje
Eric Abidal - Phillipe Mexes - Cris - Patrice Evra
Avsaknaden av bra högerbackar gör att det blir två vänsterbackar. Abidal duktig under flera år. Evra viktig kugge i när Monaco gick till cl-final. Saknas mittbackar som vatir riktigt bra över flera säsonger, men Mexes och Cris har varit bra.

Mittfält
Jeremy Toulalan - Michael Essien
Ludovic Giuly - Juninho - Florent Malouda
Toulalan var bra innan han gick toll Lyon, är numera viktig där och ordinarie i Franska landslaget. Essien bra i Bastia och sen fantatsiskt bra ett par säsonger i Lyon. Giuly var nyckelspelaren i Monaco när de gick till cl-final. Maoluda hade när han var som bäst högst högstanivå i ligan. Juninho har spelat i Ligue 1 nästan hela 00-talet och har hela tiden varit bra.

Anfall
Pedro Pauleta
Vunnit skytteligan 3 gånger och den som blivit utsedd till Ligue 1 bästa spelare flest gånger under decenniumet, två gånger.

Tränare
Paul Le Guen, tränade Lyon när de var som bäst.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback