Ligornas elvor

Fotbollens toppligor har dragit igång, värvningarna har gjorts, elvorna börjar sätta sig litegrann i de olika lagen och man kan börja se tendenser kring form hos spelarna. Jag har valt att ta ut bästa elvan samt en bänk i de tre stora ligorna. Bästa elvan ska dock vara en 11 som skulle göra den bästa prestationen på planen, och behöver nödvändigtvis inte vara de 11 bästa spelarna i ligan. 

Premier League
Cech
Sagna - Ferdinand - Vidic - Evra
Gerrard - Fabregas - Essien - Arshavin
Torres - Rooney

bänk
Reina, Terry, Clichy, Mascherano, Lampard, Robinho, Drogba

Kommentar: Försvaret är riktigt starkt och samspelt, blir svårt att ta sig igenom. Problemet med laget är att det inte finns någon natrulig kantspelare, utan hela mittfältet gillar att ta centrala positioner. Dock så var den typen av spelare klart bättre, än de kantalternativ som fanns, så därför får Gerrard spela kant. En taktisk förändring som är tänkbar är att flytta in Gerrard som släpande centralt och sätta Rooney på en kant i ett 4-2-3-1. 4-4-2 med stor rörelse i offensiven och Essien i mer av en balansroll tror jag dock är det stabilaste att starta med.

Serie A
Buffon
Juan - Samuel - Chiellini
Maicon - De Rossi - Cambiasso - J. Zanetti
Diego
Pato - Etoo

bänk
Julio Cesar, Nesta, Criscito, Felipe Melo, Hamsik, Cassano, Totti

Kommentar: Serie A saknar lite den stora profilen för tillfället, laget blir trots det ganska intressant. Eftersom bra offensiva kantspelare saknas, så måste det lösas på något sätt. de flesta topplagen spelare 4-3-1-2, men eftersom jag vill ha med både De Rossi och Cambiasso i laget så känns 3-4-1-2, mer naturligt för det. trebackslinje är lite riskabelt och ovanligt, men jag tror det kan funka bra med tanke på spelarmaterialet, det finns goda ytterspringare för systemet. Flera lag i Italien precis under toppen spelar också med trebackslinje (Genoa, Napoli ex). Eftersom att den individuella skickligheten är lite svagare blir det än mer viktigt med ett rörligt lag som springer mycket både framåt och bakåt.

La Liga
Casillas
D. Alves - Pepe - Pique - Capdevila
Xavi - Senna - Iniesta
Messi - Ibrahimovic - C. Ronaldo

bänk
Diego Lopez, Puyol, Sergio Ramos, Xabi Alonso, Kaka, David Villa, Agüero

Kommentar: Att det finns mycket kvalite i Spanien nu visas här med att framförallt Kaka inte platsar i startelvan för tillfället. Barcelona och Spanien domienrar klart i detta lag, och därför blir detta lags taktik mer naturligt för spelarna i detta lag jämfört med de två andra. Ingen spelare som behöver ta en roll som inte är spelarens naturliga, vilket är en väldig styrka. Offensiven är fantatisk, både samspelt och hög individuell skicklighet, backlinjen är lite svagare individuellt och heller inte lika samspelt, så det är där lagets lilla svaghet finns.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback