Filmningsdebatten

Är ganska tröttsam, speciellt från engelsk sida där de många gånger ska hävda att de minsann inte filmar, därför blir det bara löjligt när Gerrard eller Rooney filmar till sig straffar eller andra fördelar. Debattens hyckleri är många gånger bara patetisk och man kastar skit höger och vänster på andra lag och spelare tills ens eget lag gör en filmning, då ska det försvaras.

David Beckham kommer med ett ganska bra uttalande ifråga:
Det pratas för mycket om filmningar den senaste tiden. Ingen gillar ju att se sånt, men det händer varje vecka och Eduardo är inte den förste som gjort något sånt. Hela grejen bör läggas åt sidan. Han är en lysande fotbollsspelare och det har inte gått speciellt lång tid sen han kom tillbaka efter en fruktansvärd skada - vi vet inte vad som flög genom hans huvud när han ramlade, kanske försökte han bara undgå kontakt av rädsla för nya skador.

Flera gånger handlar filmningar kanske om just att undvika skador eller farliga tacklingar. Så när Ronaldo eller Totti är på väg att bli fällda för femte gången i en match kanske de väljer att lägga sig innan för att indvika en farlig smäll som kan ge en skada. Givetvis är filmningar ett fusk också, jag skulle likställa det med tröjdragningar och andra metoder som försvarsspelare tar till för att skaffa sig fördelar jäntemot den anfallande spelaren. Sedan ska ju filmningar givetvis straffas, men efter propotioner för var det är. 

Kanske var det rätt att ge Eduardo ett hundhuvud och en avstängning på två matcher för att få att känna att det kan ge konsekvenser för de allra klaraste filmningarna som skulle kunna vara matchavgörande (Eduardos var inte matchavgörande). 
I regel tycker jag dock att en filmning bara ska vara värt ett gult kort, när det är filmningar som enbart handlar om att lura domaren och spelaren inte är nära motståndaren så kan det finnas en poäng med att titta på att ge mer straff, det är inte någon lätt avvägning. 

 

Kommentarer
Postat av: Adam K

Varför ens uppmuntra skiten? VArför inte inför nolltolerans mot sådant OCH DET SÄMSTA I FOTBOLL DÅ MAN HAR 1-0 ledningen. Dra ut på tiden så mycket som möjligt? Är det fair, är det rent. Förr var idrott att GE och TA och att ha kul inte vinna fördlear på smutsigt sätt. Att undvika skador var en nytt rösvar för att forstätta filma. Man behöver inte ens ramla för att undvika den? MEn idag söker sig många till dessa tjuvtricks det värsta är att vi pratar ändå om HÖGSTA ligorna?

2009-09-08 @ 12:15:11
Postat av: Simon

Äsch, Nalle Hallden fick gömma spelare i bilen när han skulle värva spelare från Emmaboda till IFK på 30-talet, han fick egentligen inte vara nere och förhandla på det sättet för att värva spelare, så nog fanns det lite fuffens förr också.2009-09-08 @ 13:11:00
Postat av: Dennis

Nalle var kung!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback