Det gamla Roma tillbaka

på gott och ont.

Idag gick Roma tillbaka till sitt gamla spel 4-2-3-1. Med det spelet så får Roma ett eget anfallsspel, ngt som man har saknat lite i och med bytet till 4-3-1-2.

En strålande förstahalvlek och 2-0 borta mot Inter. Det finns dock en klar svaghet med 4-2-3-1 när Roma spelar det, och det kan ju Mourinho utnyttja, nämligen att spela med två tydliga kantspelare, det gör att de ofta kan komma i en mot en läge eller t.o.m. 2 mot 1 läge mot Romas ytterback. Det andra problemet är att Roma tappar aggresiviteten i försvarspelet när de sjunker ner, bara för att man spelar lågt ner i banan så behöver man inte tappa aggresiviteten, för i helvete Roma. Matchen slutade 3-3. Inter fick en billig straff, som vanligt, men denna var i 50/50 sitiuation, så inte så mycket att gnälla om idag tycker inte jag.

Frågan är hur Roma kommer ställa upp i fortsättningen, personligen tycker jag nog variera just p.g.a att 4-2-3-1-systemet är för lättläst för motståndarna. Eftersom Pizarro är en nyckelspelare inför matchen mot Arsenal så tror jag på 4-2-3-1, han passar in mycket bättre i det systemet , och han måste helt enkelt starta mot Arsenal. Skadorna på Pizarro, Taddei och Aquilani är nog till stor del orsaken att Roma fick lov att byta taktik i höstas, det finns ingen som kan ta rollerna när de saknas, Aquilani och Pizzaro konkurrerar ju om samma plats, men båda har varit skadade.

Jag tror på detta laget mot Arsenal.
Doni
Motta - Mexes - Juan (ett måste annars är chansen borta) - Riise
Brighi - Pizarro
Taddei - Perrotta - Vucinic
Baptista

Totti saknades idag mot Inter  p.g.a. skada och just nu är han tycker jag inte tillräckligt bra för att få starta, det smärtar att säga det och det är ju några dagar kvar, men jag har svårt att se hur han ska hitta formen. Ett inhopp av Totti kan dock bli guld värt. 

Panucci var tillbaka idag, han gjorde en en ganska okej insats. Synd att han inte är med i CL-truppen, hade varit en behövlig mittbacks-backup om Juan inte hinner tillbaka. 

 

Kommentarer
Postat av: Adam K

För tre år sen skulle du aldrig sagt så om Totti, då var Tottia endast positivt=), starkt av dig=).

Ha en bra dag.

2009-03-02 @ 11:59:55
Postat av: adam K

Dte med tottia var stavfel och inte menat annat

2009-03-02 @ 12:00:48
Postat av: Simon

Nej, men för tre år sen var Totti världens bästa fotbollsspelare :).2009-03-02 @ 16:36:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback