20 profilstarka cyklister inför Touren

20. Sylvain Chavanel, Quick Step
Bästa franska cyklisten inför årets tour, kommer vara attackvillig och med i flera utbrytningar, kanske en kandidat till bergatröjan, lär få svårt att hamna topptio i sammandraget.

19. Oscar Pereiro Sio, Caisse d'Epargne
Vinnare av Tour de France 2006, på en aning slumpartat vis efter att ha släppts in i loppet på grund av en utrbrytning han tog in cirka 30 minuter, och så körde han riktigt bra när de kom in i bergen igen (Landis gick om men åke dit för doping). Attackvilig cyklist, bör inte kunna hota om segern iår, men kanske topptio. Kraschade otäckt under förra årets tour. 

18. Thor Hushovd, Cervelo
Spurtsnabb norrman, vunnit poängtröjan i touren förrut, och kommer utmana om etappseger i flera etapper. Kommer inte utmana om totalsegern

17. Oscar Friere, Rabobank
Endagsspecialist som vunnit Vm tre gånger. Vann poängtröjan förra Touren. Inget hot i totalen.

16. Kim Kirchen, Team Columbia
Total 7:a de två senaste åren i touren. Tar ofta sitt eget tempo uppförbackarna, en topptioplacering är rimlig.

15. Vincenzo Nibali, Liquigas
En intressant relativt ung cyklist som var nära ungdomströjan förra året. En utav tre vassa Liquigascyklister som vill vara med och utmana därframme.

14. Andreas Klöden, Astana
Har som bäst en andraplats i Tour de France. Han kör dock i det överlägset vasstare laget vilket gör att han troligtvis kommer få en hjälpryttarroll, lär ändå placera sig ganska högt upp.

13. Roman Kreuziger, Liquigas
Också en ung och vass cyklist från Liquigas, duktig på det mesta. Topptio eller kanske till och med toppfem är ingen omöjlighet, slutseger bör det dock inte bli redan iår för Roman. 

12. Franco Pellizotti, Liquigas
Den tredje av de starka Liquigascyklisterna och också den mest rutinerade. Slutade trea på Giro d Italia iår.

11. Christian Vande Velde, Garmin-Slipstream
Fyra i förra årets tour, duktig på det mesta, framförall tempo. Saknar dock ett riktigt vasst vapen för att vara ända där framme och utmana om totalsegern.

10. Mark Cavandish, Team Columbia
Tourens på förhand vasstare spurtare och klar favorit till att ta hem poängtröjan, har liksom de andra spurtarna inget att hämta i totalen.

9. Fabian Cancellara, Team Saxo Bank
Världens bästa tempocyklist som bara börjar att bemästra mer och mer. Kan bli en riktigt kandidat till totalsegern om ett par år, knappast redan iår, men bör kunna göra saker även i bergen till och från iår.

8. Fränk Schleck, Team Saxo Bank
Den äldre och någor svagare av de två bröderna. Duktig uppför men lite för svag i tempo.

7. Levi Leimpheimer, Astana
En stabil cyklist som bäst slutat tre i touren, om allt stämmer för honom så är han en kandiat till slutseger. Mycket talar dock för att han tillslut kommer att få hjälpa stallets två största stjärnor i kampen om totalen.

6. Andy Schleck, Team Saxo Bank
Vann ungdomströjan under förra touren då han hade en hjälpryttarroll till Sastre, är iår kapten i sitt lag, går för totalseger, och är en bra kandiat till den.

5. Cadel Evans, Silence-Lotto
Kommit tvåa två år irad i touren och satsar för att få en ännu bättre placering iår. Saknar lite explosivitet för att ställa av sina motståndare i bergen och hans lag ser en aning svagt ut.

4. Denis Menchov, Rabobank
Vann Girot iår och har tidigare i karriären vunnit Vueltan. Har här ett bättre lag än vad han brukar ha i de stora etapploppen, Gesnik är en som troligtvis kommer ge honom bra assistans i bergen. En riktigt het kandidat till slutsegern.

3. Lance Armstrong, Astana
Om inte de bästa cyklisten genom tiderna, så ialla fall Tour de France bästa cyklist genom tiderna. Har gjort comback iår efter att han slutade av efter 2005, fyller iår 38. Han bör inte kunna vinna men man kan inte räkna bort en man som Armstrong.

2. Alberto Contador, Astana
De senaste årens bästa cyklist, han har vunnit alla tre stora etapploppen. Har kaptensrollen i Astana och är den stora favoriten att vinna årets Tour de France.

1. Carlos Sastre Candil, Cervelo
Förra årets vinnare av touren. Har iår ett sämre lag kring sig och kommer få svårt att försvara sin titel. Sastre kommer dock vara med och kampa troligtvis ända in mot slutet om segern och i bergen kommer han bli svår att tas med. 





Kommentarer
Postat av: Tobias

Ska trots allt bli lite roligt att följa Touren i brist på riktig sport (läs: fotboll). Du får hålla mig uppdaterad för jag orkar nog inte gå in för det helhjärtat!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback