Dencenniumets Serie A-elva

En bra säsong räcker inte för att komma med i 11:an, men ska ha hållt en bra nivå under flera år, extra plus om man varit med samtliga säsonger, men inte nödvändigt, men åtminstonde 4-5 bra säsonger bör spelaren ha haft.

Målvakt
Gianluigi Buffon
Helt solklar, kanske den mest givna spelaren av samtliga spelarna i denna 11. Han har iprincip varit den bästa målvakten under samtliga säsonger. Buffon har blivit utsedd till serie as bästa målvakt 6 gånger under decenniumet. Värt ett omämnande är brassarna Dida och Julio Cesar, Sebastien Frey är dock Buffon den som närmast utmanar. Gianluigi Buffon är dock överlägsen och helt solklar etta här.

Högerback
Cafu
Fantastisk ytterback i början av 2000-talet och en av de stora orsakerna till Romas ligatitel 2001, gick till Milan 2003 och fortsatte spela på en bra nivå. Cafus högstanivå är framförallt det som ger honom platsen i laget i en position mer hård konkurrens. Zambrotta, Thuram, Panucci och Javier Zanetti är främsta utmanarna, Maicon har för några säsonger. 

Mittbackar
Alessandro Nesta
Fabio Cannavaro
Nesta är helt given, har spelat samtliga säsonger, undantag 2008/2009 där han varit skadad hela säsongen, och Nesta har hållit en hög nivå samtliga säsonger. Andra platsen är det stenhårt mellan parhästarna Cannvaro och Thuram. Cannvaros oerhörda formtopp säsongerna 2005 och 2006 i gör dock att jag håller honom före. Värt ett omnämnande utan att vara riktigt nära att ta en plats är Walter Samuel och Cordoba.

Vänsterback
Paolo Maldini
Var väl egentligen bättre det förra decennimuet, men hans nivå under 00-talet är ändå tillräckligt för att denna eleganta back ska ha en plats. Zambrotta var en hård utmanare men Maldinis klass och skilcklighet och pondus är för stor för att han ska vara utanför detta laget trots att han var mittback lika mycket under denna perioden.

Högercentralmittfältare
Javier Zanetti
Zanetti har varit en fantastisk spelare för Inter under hela decenniumet och är därför givet att han ska vara med i detta lag. Eftersom konkurrensen var så pass tuff kring högerbacken och inte riktigt lika hård på mittfältet så fick han flytta upp, och han behärskar denna positionen lika bra. Hårdaste konkurrensen är Gattuso och Ambrosini som är duktiga spelare, men de håller helt enkelt inte samma klass.

Centralmittfältare
Andrea Pirlo
Alla Serie A lag bör ha en regista och absolut högst nivå har Pirlo hållt, en helt fantastisk spelare när han är som bäst som han var i mitten av 00-talet. Har dippat lite de senaste åren, men håller fortfarande god kvalite. De som utmanare närmast är De Rossi och Cambiasso, men Pirlo tar platsen ganska klart.

Vänstercentralmittfältare
Pavel Nedved
Fantastisk spelare som alltid spelar med högkvalite och på det också en bra arbetskapacitet. Har under alla år haft en hög topp och samtidigt en oerhörd jämnhet, decenniumets bästa mittfältare i serie a. Seedorf utmanare, kanske har han haft samma toppnivå som Nedved, men han har inte alls varit lika jämn.

Offensivmittfältare
Kaka
Kom till Milan 2003 och slog sig 21 år gammal in i starelvan till i konkurrens med Rivaldo och Rui Costa. Var Milans viktigaste spelare när Milan vann CL-2007 och blev samma år utnämnd till världens bästa spelare. 2009 blev han såld till Real för cirka 700mkr, räcker så. Har egentligen ingen konkurrens till platsen i laget, han är helt given. Cristiano Doni kan dock vara värd ett omnämnande iaf. 

Anfallare 
Francesco Totti
Andriy Shevchenko
Totti är given i detta laget, han har blivit bästa italienska spelaren för året 5 gånger och serie as bästa spelare 2 gånger under decenniumet och han har spelat samtliga säsonger. Den andra platsen är det dock en stenhård kamp om. Shevchenko tar platsen på grund av hans fantatiska målsnitt i Milan samt att han är den enda anfallaren som vunnit Ballon D'or. Den hårdaste konkurrensen kommer från Del Piero, Trezeguet, Ibrahimovic och Inzaghi, samtliga mycket goda utmanare.

Tränare
Fabio Capello, hårt kring denna plats och lite svårtbedömt i och med att Juventus blev fråntagna titlarna 2005 och 2006. Capello har dock varit bra samtliga säsonger han varit i Serie A och han känns lite vassare än Ancelotti och Mancini, framförallt har han varit bättre i ligaspelet än Ancelotti, vilket gör att han får bänkplatsen.

Buffon
Cafu - Nesta - Cannavaro - Maldini
Zanetti - Pirlo - Nedved
Kaka
Totti - Shevchenko

Capello




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback