Grupp D

Spanien
Sverige
Grekland
Ryssland

Spanien kommer till denna EM-turneringen med ett på pappret riktigt bra lag, för en gångs skulle kanske det spanska laget till och med är det starkaste på pappret, i min värld så har de tidigare aldrig varit det till någon turnering tidigare. Spaniens största akilleshäl har oftast varit vem som ska vara balansspelare på mitten, där har de inte alls samma kvalite så lag som t.ex. Italien, Frankrike, Tyskland. Även till detta mästerskap så är det lagets svagaste lagdel, alternativt vem som ska vara den andra mittbacken. Xabi Alonso och Senna som slåss om balansrollen är dock okej fotbollspelare, och kanske kan de klara den rollen under mästerskapet. Det mest intressanta med Spanien i taktisk väg är om de ska ställa upp med en eller två anfallare. Om Spanien väljer två anfallare så innebär det troligtvis att Arsenals mittfältsstjärna Fabregas hamnar utanför startelvan. Med tanke på Villas form under lägret så lutar det åt två anfallare till premiären. Målvakten Casillas är en av lagets stora profiler, den som kan konkurrera med Buffon om titeln världens bösta målvakt. Högerbacken Serrgio Ramos är en oerhört skicklig back och han kommer troligtvis bli mycket nyttig för Spanien. I anfallet är det Torres som ska leverera, han har inte riktigt lyckats med det i landslaget, dags att kliva fram nu. Jag tror att Spanien tar sig vidare från gruppen, till slutspelet kan det gå hur som helst, om de unga spelarna Ramos, Fabregas, Torres, Silva kan kliva in med en annan vinnarinstinkt än tidigare Spanien så kan det rentav bli guld. 

Sverige fortsätter att komma till stora mästerskap. Till detta har de kommit utan att egentligen imponera under en hyfsat lång tid. Sverige har till detta mästerskap ett lite annorlunda lag en tidigare, backlinjen känsn relativt svagt medans anfallet är ett av de bästa till hela mästerskapet, båda startspelarna och bänken. Om Sverige lyckas med sitt försvarsspel samt får de offensiva spelarna att funka ihop så kan detta mästerskap bli riktigt spännande, om inte spelarna är på topp så kan det mycket väl bli ett fiasko. Lagets stora profil är givetvis Ibramhimovic som är en utav EM:s bästa spelare, det krävs nästan att han ska lyckas för att Sverige ska ha en chans att gå riktigt långt. På mitten så har Anders Svensson växt och hans känns som den mest givna på hela mittfältet. Kan mycket väl komma att få spela i Linderoths balansroll om inte Linderoth kommer upp till sin toppform, jag tror inte det behöver vara sämre för  Sverige. I försvaret så är det Mellberg som ska leda sin styrkor, det kommer bli viktigt att han lyckas. Jag tror Sverige tar sig vidare, de är i grunden bättre fotbollslag än både Grekland och Ryssland. Fotboll handlar dock ibland om små marginaler och både Ryssland och Grekland har monstertränare. 

Grekland är regerande mästare, trots detta så kommer de till turneringen som en outsider, och konstigt vora annars, de överpresterade förra mästerskapet. Det hindrar inte Grekland fårn att ha ett intressant lag, många starka och fysiska spelare och ett mycket spännande innermittfält. Det ska bli spännande att se hur deras 4-3-3 spel funkar, kantspelarna i anfallet verkar inte vara några utpräglade kantspelare. Kyrigiakos kommer att vara Greklands försvarsgeneral, det är viktigt att han håller koll på backlinjen, jag är lite orolig för hans mittbackskollega i Dellas, jag tror inte Dellas håller måtet längre. på mitten så är Karagounis en stor profil, lagen får se upp med hans vassa skott, framförallt i samband med frisparkar. i Anfallet så är det Gekas som är den stora stjärnan och ska göra målen, han har presterat bra i Bundesliga de senaste åren, nu ska han visa upp sig för en bredare massa. Grekland kommer vara med och tampas som slutspelsplats, jag tror dock inte de räcker till i detta mästerskap.
 
Ryssland har sin största profil på tränarbänken i laget. Hiddink verkar alltid ha förmågan att höja sina lag när de ska vara med i mästerskap., hur han ska lyckas med Ryssland ska bli spännande. Rysk fotboll känns hetare än på mycket länge, jag har dock dålig kol på spelarna vilket många andra som följer Europeisk fotboll har, alla spelare utom en i truppen spelar nämligen i Ryska ligan. Zenits framgång i UEFA-cupen, samt CSKA Moskvas CL-spel (dock inte detta året som var ganska svagt),  visar på att det finns kapacitet i Rysk fotboll. Lagets profiler är målvakten Akinfeev, som ofta räknas som tio topp bland målvakter i världen, om han lyckas kan Ryssland lyckas. Det ser ut som att Semak kommer bli kapten för Ryssland till detta mästerskap och han ska leda sitt mittfält. Rysslands stora fixstjärna är Arshavin, trots att han är avstängd de två första matcherna så är han med i truppen, han kan bli fundamental för Ryssland mot slutet av turneringen. Han bli extra viktig då hans lagkompis i Zenit, Pogrebnyak är skadad och missar hela turneringen. Jag tycker det känns hugget som stucket om Ryssland eller Sverige går vidare, men tillslut tror jag Sverige kniper platsen bredvid Spanien.  

Kommentarer
Postat av: Adam

Ja och Sverige hade ju också hårt motstånd som Lettland, och Island? svårt att imponera då=)



Själv hoppas jag på Henke och Zlatan=)

2008-06-09 @ 17:08:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback