EM:s skönaste spelare

Här ska jag lista några spelare som deltagit i denna turnering som på olika sätt är sköna profiler. 

Servet Cetin, Turkiet
Turkiets mycket coola mittback som tyvärr var skadad i matchen mot Kroatien, hoppas han är med i semi. Han har sprungit runt som att han vore skadad i varje kroppsdel, men han är bra, riktigt bra, tycker jag. Tror han kallas för något i stil med mannen som är stark som en björn, orkar inte söka upp det på nätet

Ivica Vastic, Österrike
Turneringens äldsta spelare och han var även Österrikes ända målskytt under turneringen. Skandal att han inte fick komma in mot Tyskland! Efter det besultet var de inte värda att avancera. Han gjorde även mål för Österrike i VM-98 och så har han en liten ful mustasch. 

Cristian Panucci, Italien
Världens elegantaste ytterback har under EM blivit turneringens elegantaste mittback. Inte nog med att han har sett till att få ordning på Italiens försvar, han visade dessutom vägen genom att göra deras första mål i turneringen.

Jens Lehmann, Tyskland
Man kan knappt något annat än digga denna man och hans självbild. En person som säger att endast Superman kan bänka honom och verkligen mena det är verkligen värd respekt, speciellt eftersom han satt sitt lag i knipa två matcher i rad genom tavlor.

Jürgen Macho, Österrike
Enbart pga namnet.

Josip Simunic, Kroatien
Stenhård mittback. Förmodligen den enda spelaren i turneringen som fått tre gula kort i en och samma match, hände i VM-06.

Antoni Cassano, Italien
Galen människa, har kanske inte utmärkt sig så mycket på det sättet, men det kanske kommer. Det mest roliga är att han till och med visat ett väldigt postivt kroppspråk gentemot sina lagkamrater, det visar att han väldigt gärna vill hjälpa sitt land till en bra prestation, mot Spanien hoppas jag att han släpper lös det galna.

Rüstü Receber, Turkiet
Mannen som för bara några år sedan var en utav världens bästa målvakter, sen sket att i att lära sig spanska i Barcelona blev petad och sen har han blivit allmänt kass (mot var han var förut). Kommer in mot Kroatien, gör en jättematch, är ute och fladdrar i sista minuterna av matchen och gör iaf en halvtavla som leder till mål för Kroatien. Han får ändå på något obegripligt sätt chansen att bli matchhjälte, och den tar han. 

Daniel Andersson, Sverige
Sveriges mittfältsdynamo kommer överraskande in i laget under turneringen, gör en okej insats och petar gullegrisen Källström. Man kan inte annat än att älska att hata Daniel "sidleds-Danne" Andersson.

Dirk Kuyt, Holland
Mannen som kämpar och sliter och typ alla tycker han är dålig. Trots att han nästan blev ratad av Van Basten innan turneringen så spelar han (andra skadade) till sig en plats i startelvan. I ett offensivt flödande Holland så är spelaren som absolut inte persoinfierar teknik och kreativtet en av de stora offensiva profilerna, härligt! 

sammanfattningsvis så kan man säga att man hittar de skönaste profilerna i målet och i backlinjen.


Kommentarer
Postat av: Adam

Mycket intressant inlägg.

Varför som du nämner många spelare som är sköna just vid back-målvaktspel så kan dte kasnke bero på att du kasnke omedvetet prioiterar dessa plaster mer för du själv är väl back??



Finns ju även sköna anfallare, dock vet jag ej vilka fler av dina du har i rockarmen.



MEn mycket bar skrivet annars.

2008-06-21 @ 21:38:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback