Nils Liedholm

Nils Liedholm har avlidit

Han är en utav de största i svenskfotboll genom tiderna. Han var en utav spelarna i den klassiska trion grenoli. han har vunnit flera itlaienska mästerskap som spelare och han är en utav två svenskar som gjort mål i en VM-final i fotboll. Han var även tränare när Roma nör de vann deras andra scudetto 83. Han var oerhört stor både som spelare och ledare. 

Liedholm har även spelat fotboll i Norrköping, i IK Sleipner och IFK Norrköping.


Lite ord om Liedholm:

Francesco Totti

Efter presidenten och kaptenen för vår andra mästartitel så kommer vi nu även att sakna tränaren. Jag fick möjlighet att både möta och lära känna honom och det var en person som jag kom att uppskatta mycket för hans stora humor och hans mänsklighet. Det här är en stor förlust för fotbollen och för Roma.

Giorgio Rossi (massör i Roma)

Han hade allas respekt. Senast idag så pratade vi om Nils på Trigoria. Han var en exceptionell person och jag har exceptionella minnen: han hade en otrolig karisma, han kunde ge intrycket av att vara timid men när det krävdes kunde han hantera situationer som ingen annan. Jag minns när Falcao hade varit dålig en hel vecka och inte kunde träna. När brasilianaren sedan dök upp på matchdagen och sa att han mådde bra så svarade Liedholm: 'Bra, då orkar du ta trapporna upp på läktaren'.

Italien Sverige och fotbollsvärlden sörjer. Vila i frid Nils Liedholm.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback